top of page
Final Count Down Party
 

De school die dit jaar de meest opvallende, originele of knotsgekke activiteit voor de Zuidactie organiseert, wint een “Final Count Down Party” met BV Sven Ornelis.

Reglement


Voor wie:

Alle secundaire scholen van de Broeders van Liefde in het gewoon en buitengewoon onderwijs kunnen deelnemen.

Wat kan je school winnen?

Een exclusieve DJ-set van radiopresentator en BV Sven Ornelis. Op vrijdag 5 mei komt hij de vetste nummers draaien tijdens een “Final Count Down” party. Alle leerlingen van de school zijn welkom op deze fuif. Met goedkeuring van de directie, kunnen ook leerlingen uit de afdeling basisonderwijs aansluiten om mee te fuiven. Waar is dat feestje? Bij jou op school!

Hoe kan je deelnemen?

 

 • Leerlingen worden aangemoedigd om zelf te brainstormen en ideeën uit te werken, maar de officiële online indiening dient door een leerkracht van de school te gebeuren (i.f.v. inschatting van de haalbaarheid van de activiteit).

 • De activiteit moet plaats vinden of plaats gevonden hebben tussen 1 februari en 10 juni 2023. Zowel voorbije als toekomstige activiteiten kunnen dus worden ingediend.

 • Indien de voorgestelde activiteit nog niet heeft plaats gevonden op het moment van indiening, dan moet deze activiteit verplicht worden uitgevoerd op de opgegeven datum. Het voorstel van activiteit dat wordt ingediend is dus niet vrijblijvend. Fracarita Belgium kan de directie om een bevestiging vragen dat deze activiteit effectief gepland staat en dat de activiteit de goedkeuring van de directie draagt.

 • Elke school kan meerdere voorstellen indienen, op voorwaarde dat al deze voorstellen sowieso zullen worden uitgevoerd, ongeacht of jullie de wedstrijd winnen of niet.

 

Wanneer inschrijven?

Een inzending doorsturen kan enkel via dit online formulier en voor het begin van de paasvakantie (= 1 april 2023).

Hoe wordt je project beoordeeld?

Een jury bestaande uit Sven Ornelis en het Fracarita Belgium team selecteert de winnaar.

 

Je vergroot je kans om deze wedstrijd te winnen indien…

 

 • de activiteit écht origineel is (bv. een Zuidactie activiteit die nog nooit eerder op jouw/een school heeft plaats gevonden), die spontaan een hoe-komen-ze-er-toch-op reactie teweegbrengt bij de jury.

 • de activiteit erin slaagt om ook mensen buiten de schoolmuren te sensibiliseren over het thema van de Zuidactie (bv. door het buiten de schoolmuren te laten plaats vinden, of door mensen van buiten de school te laten deelnemen)

 • de activiteit erin slaagt om alle leerlingen van de school te betrekken (i.p.v. bv slechts één klas, één graad, …)

 • de activiteit niet zuiver gericht is op fondsenwerving, maar ook op de sensibilisatie van de deelnemers.

 • de activiteit erin geslaagd is om de media te halen of een grote kans maakt om dit te doen

 • de activiteit aangekondigd wordt via de social media kanalen van de school en er na afloop ook over communiceert. Vergeet ons niet te taggen (@fracaritabelgium) en gebruik de hashtags #Zuidactie #DownInAfrika #FracaritaBelgium #BroedersvanLiefde

 • het thema van de Zuidactie dit jaar (“Down in Afrika. De magie van de Ecole de Vie.”) aan bod komt.

 
bottom of page