top of page

De leerkrachten van de Ecole de Vie worden met de steun van Fracarita Belgium voortdurend bijgeschoold via het coachingsprogramma. Toch staan ze nog voor een aantal reuzegrote uitdagingen. Met jouw steun aan de Zuidactie kan de school heel wat van die problemen aanpakken. 
 

Uitdagingen:
Fracarita Belgium bird right white.png
Overvolle bus

Leerlingen die te ver wonen, kunnen met het schoolbusje naar school. Maar er zijn slechts 15 plaatsen voor de meer dan 30 leerlingen. De bus zit dus onverantwoord vol. Een groter exemplaar is heel dringend nodig om alle leerlingen veilig op school te krijgen. 

School zonder water

In de Ecole de Vie wordt gekookt, gepoetst, gewassen, getuinierd, ... maar er is geen stromend water. Alles moet met jerrycans worden aangevoerd. Bovendien is het water niet drinkbaar. Investeren in een aansluiting op het drinkwaternet is de oplossing.

IMG_1661.JPG
Wasruimte

Om hun zelfredzaamheid te vergroten, leren de leerlingen zich ook zelfstandig te wassen van kop tot teen. Een ruimte zonder inkijk en met waterafvoer waar de kinderen zich individueel kunnen leren wassen met een emmer water, zoals thuis, is er niet op school.  

DJI_20221010_103505_276.jpg
Koken

De leerlingen die dit aankunnen, leren in de Ecole De Vie ook eenvoudige gerechten bereiden. Maar de school heeft nauwelijks middelen om ingrediënten te kopen om basisgerechten te leren bereiden. De leerlingen kunnen hierdoor maar een paar keer per jaar koken. Da's heel vervelend, want oefening baart kunst... 

Help jij de Ecole de Vie om deze uitdagingen aan te pakken?
bottom of page