top of page
Actief

Breken jullie een record?

In de Ecole de Vie in Goma rijden de leerlingen iedere dag in een overvol minibusje naar school. Ze moeten noodgedwongen rechtstaan, op elkaars schoot zitten. Want er zijn dubbel zo veel kinderen als er zitplaatsen zijn...

Wil je dit gevoel zelf eens mee maken? Probeer je dan met je hele klas of leefgroep in een minibusje te murwen. You get the feeling? 

Of zie het grootser en verbreek het wereldrecord. In Guatemala propten zich 221 mensen in een bus. Doen jullie beter?

Chicken Bus Guinness World Record - Guatemala

Of kruip met z'n allen in een minicooper. Het huidige record: 25 personen (zie filmpje hiernaast)!

20221007_121241.jpg
Breken julle een record?
Chukudu rijden

Chukudu rijden

 

Hoe je zelf je eigen chukudu kan bouwen vind je hier.

Met je chukudu kan je vervolgens een parcours bouwen op de speelplaats en kan je je leerlingen verschillende opdrachten laten uitvoeren: "breng een kilo bonen naar de Ecole de Vie, haal een jerrrycan water bij de waterput en bewater de moestuin, haal wat lavastenen van bij de vulkaan en maak er een figuur mee aan de andere kant van de speelplaats, ..."

Maar voor jullie eraan beginnen, eerst opwarmen! Hoe jij dit doet? Klik maar op de foto rechts!

download.jfif
Tijd voor een spel

Tijd voor een spel!
 

Zoals alle kinderen in de wereld, zijn ook Colette, Tales en hun klasgenoten dol op spelletjes met hun vrienden, thuis of op de speelplaats. Probeer ze maar uit!  

Vaardigheden

Op de Ecole de Vie zitten de leerlingen niet vaak stil. Ze steken iedere dag de handen uit de mouwen om allerlei vaardigheden aan te leren die ze in hun latere leven kunnen gebruiken.
Wie kan dit ook al

Vaardigheden